Büyükelçilikler kapatılıyor!

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin dünya genelinde normalde pazar günleri açık olan büyükelçiliklerinin, güvenlik kaygılarından dolayı bu pazar kapatılacağını bildirdi.Bakanlık Sözcü Yardımcısı Marie Harf, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Dışiş

Büyükelçilikler kapatılıyor!

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin dünya genelinde normalde pazar günleri açık olan büyükelçiliklerinin, güvenlik kaygılarından dolayı bu pazar kapatılacağını bildirdi.

Bakanlık Sözcü Yardımcısı Marie Harf, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, bazı ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklara 4 Ağustos Pazar günü kapalı kalmaları ya da faaliyetlerini askıya almaları talimatı verdi" dedi.

"Güvenlik kaygılarının, kendilerini böyle bir tedbir almaya ittiğini" ifade eden Harf, bu kaygıların neler olduğuna ve nereden kaynaklandığına dair detay vermedi.

Harf, 4 Ağustos'ta kapalı olacak büyükelçilik ve konsoloslukların hangileri olduğu konusunda da bilgi vermezken, üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, bunların, normalde pazar günleri açık olan büyükelçilik ve konsolosluklar olduğunu söyledi.

ABD'nin Müslüman coğrafyasındaki bazı diplomatik misyonları pazar günleri faaliyet gösteriyor.

Harf, pazar günü kapılarını kapatacak büyükelçilik ve konsolosluklardan bazılarının, yapılacak analiz neticesinde, birden fazla gün kapalı kalabileceklerini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler