Bütün köy tecavüz etti!

Hindistan'da yaşanan korkunç olayda sadece farklı bir kabileden bir erkeğe aşık olduğu için yaşadığı köyün ihtiyar heyeti onu tecavüzle cezalandırdı. Hem de bütün köyün dahil olduğu toplu bir tecavüz…Yetkililer, pazartesi günkü saldırının ardından hastane

Bütün köy tecavüz etti!

Hindistan'da yaşanan korkunç olayda sadece farklı bir kabileden bir erkeğe aşık olduğu için yaşadığı köyün ihtiyar heyeti onu tecavüzle cezalandırdı. Hem de bütün köyün dahil olduğu toplu bir tecavüz…

Yetkililer, pazartesi günkü saldırının ardından hastaneye kaldırılan 20 yaşındaki genç kadının durumunun ağır olduğunu ve saldırı ile bağlantıları tespit edilen 13 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Eyalet başkenti Kalküta'nın 180 kilometre kuzeyindeki Subalpur köyünde yaşayan genç kadının ailesi, polise ihtiyar heyetinin olayı örtbas etmek için kendilerinden 25 bin rupi (yaklaşık 400 dolar) para istediğini söyledi. Ailenin söz konusu miktarı ödeyememesi üzerine ihtiyar heyetinin, köy erkeklerine genç kadına tecavüz emri verdiği öğrenildi.

Ailesinin ancak olaydan iki gün sonra Birbhum bölgesinde bir hastaneye götürdüğü genç kadın ise tüm gece boyunca sayamadığı kadar çok kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi. İhtiyar heyetinin başkanının da tutuklananlar arasında yer aldığı belirtildi.

BİR TÜRLÜ ÖNLENEMİYOR

Kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırıların yaygın olduğu Hindistan'da 2012'de 23 yaşındaki genç bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi, büyük tepkiye yol açmıştı. Erkek arkadaşı ile bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde gösteriler düzenlenmişti.

Ülkede geçen yıl bir gazeteci, bu sene de bir turist kadın toplu tecavüz mağduru olmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya