Buna evet mi hayır mı?

“United Against Nuclear İran” (UANI) adlı kuruluşun “Cranes Campaign” adlı kampanyası, İran’ın idam mahkûmlarının infazını meydanlarda ve vinçlerden sallandırarak yapmasına tepki olarak başlatılmıştı.Emekli bir ABD’li diplomat olan UANI Başkanı Mark Walla

Buna evet mi hayır mı?

“United Against Nuclear İran” (UANI) adlı kuruluşun “Cranes Campaign” adlı kampanyası, İran’ın idam mahkûmlarının infazını meydanlarda ve vinçlerden sallandırarak yapmasına tepki olarak başlatılmıştı.

Emekli bir ABD’li diplomat olan UANI Başkanı Mark Wallace, kampanyanın amacının, üretici şirketleri ürünlerinin kötüye kullanımı ve bu kullanım biçiminin markayı lekeleyeceği konusunda eğitmek olduğunu açıklamıştı.

Kampanyanın başlamasından bu yana ABD şirketleri Terex Corp. ile Caterpillar satışları durdurmuştu. Ardından, Japon şirketi Komatsu, İran ile iş ilişkilerine son verdi. Son olarak da, Japon ağır makine üreticisi Tadano şirketi İran ile ticari ilişkilerini bitirdi.

İsviçre’den Liebherr, Çin’den XCMG ve UNIC İran ile iş yapmaya devam ediyor. Wallace, bu şirketlerden, İran uluslararası toplumun medeni bir üyesi oluncaya kadar ilkeli davranmalarını istedi.

Mayıs ayı rakamlarına göre, bu yıl İran’da 54 kişi idam edildi. Bu infazların 15’inin vinçlerden iple sallandırma şeklinde gerçekleştiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya