Bu ülke seçime gidiyor!

Endonezya halkı, yarın parlamento seçimleri için sandık başına gidecek. Seçimlerde 132 kişilik Bölgesel Temsilciler Meclisi, 560 koltuklu Halkın Temsilcileri Meclisi ile eyaletler düzeyindeki meclislerin yeni üyeleri belirlenecek. Endonezya’da 9 Nisan’da

Bu ülke seçime gidiyor!
Endonezya halkı, yarın parlamento seçimleri için sandık başına gidecek. Seçimlerde 132 kişilik Bölgesel Temsilciler Meclisi, 560 koltuklu Halkın Temsilcileri Meclisi ile eyaletler düzeyindeki meclislerin yeni üyeleri belirlenecek.
 
Endonezya’da 9 Nisan’da yapılacak parlamento ve yerel meclisler seçimleri için hazırlıklar tamamlandı. Seçim yasakları da önceki günden başladı. Yarın sandık başına gidecek halk, 132 kişilik Bölgesel Temsilciler Meclisi, 560 koltuklu Halkın Temsilcileri Meclisi ile eyaletler düzeyindeki meclislerin yeni üyelerini belirleyecek. 
 
Seçimlere 15 parti katılıyor. Seçimlerde favori parti olarak Endonezya’nın kurucusu Soekarno'nun kızı ve 2001 – 2004 yılları arasında devlet başkanı olan Megawati Sukarnoputri’nin muhalif Endonezya Demokrasi Partisi – Mücadele (PDI-P) gösteriliyor.
 
Seçimlerin bir diğer favori partisi ise 2006 yılında kurulan ve başkanlığını emekli General Viranto’nun yaptığı Halkın Vicdanı Partisi (Hanura). 
 
Seçimlerde meclise girebilen partiler 9 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimlerinde de yarışacak.
 
Seçim öncesi yapılan araştırmalarda, iktidardaki Demokrat Parti’nin büyük oy kaybı yaşayacağı ifade ediyor. Bunun en büyük sebebi ise partinin adının karıştığı iddia edilen yolsuzluk dosyaları.
 
Öte yandan seçimlerde usulsüzlükler yapılabileceği endişesi bulunuyor. Daha önceki seçimlerde para ile oy satın alma, oyların yanlış sayımı ve oy çalınması gibi olaylar meydana gelmişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya