Bu gece ay tutulacak!

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, 1 saat 40 dakika sürecek tam ay tutulması için düzenleyeceği özel etkinliğinde, meraklılarına gökyüzünü teleskoplarla izlettirecek. Yılın ilk Ay Tutulması için düzenlenecek özel etkinlik saat 20.00'de başlayacak. Sunu

Bu gece ay tutulacak!

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, 1 saat 40 dakika sürecek tam ay tutulması için düzenleyeceği özel etkinliğinde, meraklılarına gökyüzünü teleskoplarla izlettirecek.

Yılın ilk Ay Tutulması için düzenlenecek özel etkinlik saat 20.00'de başlayacak.

Sunum ve belgesel gösterimlerinin yapılacağı etkinlikte, saat 21.22'de izlenmeye başlanacak olan Ay tutulması yaklaşık 3 saat 40 dakika sürecek. Bunun 1 saat 40 dakikalık bölümü saat 22.22'den itibaren tam ay tutulması olarak izleyenlere görsel bir Şölen yaşatacak.

Bu kadar uzun süreli bir ay tutulması, en son 2000 yılının Temmuz ayında olmuştu.

Gözlemevi yetkilileri, Gözlemevi'nin şehirden uzak ve yüksek bir konumda bulunması nedeniyle katılımcıların yanında kalın giysiler bulundurmaları gerektiğini hatırlattı.

Öte yandan, yılın ilk ay tutulması dolayısıyla, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı Ulupınar Gözlemevi'nde de ''Halk Günü'' düzenlenecek.

Bu yılın hesaplarına göre, tutulma sırasında Ay'ın konumları şöyle olacak:

saat 20.24 Ay'ın dünyanın yarı gölge konisi içine girmesi

saat 21.22 Parçalı Tutulma başlangıcı

saat 22.22 Tam Tutulma başlangıcı

saat 23.12 Tam Tutulma ortası

saat 00.02 Tam Tutulma sona ermesi

saat 01.02 Parçalı Tutulmasının sona ermesi

saat 02.00 Ay'ın Dünyanın yarı gölge konisinden çıkışı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler