Bu bebeğin kalbi görünüyor!

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yer alan Novosibirsk şehrinde 20 aylık Virsaviya adındaki bebek, doğuştan göğüs kafesinin dışında atan kalbi nedeniyle her an ölüm tehlikesiyle yaşıyor. Minik Virsaviya, kalbinin herkeste olduğu gibi göğüs kafesinin içinden de

Bu bebeğin kalbi görünüyor!

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yer alan Novosibirsk şehrinde 20 aylık Virsaviya adındaki bebek, doğuştan göğüs kafesinin dışında atan kalbi nedeniyle her an ölüm tehlikesiyle yaşıyor.

Minik Virsaviya, kalbinin herkeste olduğu gibi göğüs kafesinin içinden değil de dışından atması ve koruma altında olmaması nedeniyle göğüs bölümüne alabileceği en ufak bir darbe ile her an ölüm tehlikesi ile karşı karşıya. Çocuğunu yaşatmak isteyen anne ve ana annesi ise devamlı çocuğun başında durup yüzükoyun uyumayı çok seven minik yavrunun kalbinin üzerine yatıp uyumaması için sürekli onu sırt üstü çevirip öyle uyumasını sağlıyorlar.

Bebeğin uyuşturucu bağımlısı olan babası ile boşanan 21 yaşındaki annesi Dariya ise doğum öncesi doktorlar tarafından, ?çocuk problemli doğacak, doğurmamak daha iyi olur? uyarılarına rağmen vicdanının buna izin vermediğini ve çocuğunu doğurduğunu söylüyor. Doktorların ilk başta bir yıl bile yaşamaz? dediği bebek şu anda 20 aylık ve tüm olumsuzluklara rağmen yaşamını devam ettiriyor.

Bebeğin ana annesi Elena Platonova ise, kendisine sarılıp ilgi isteyen bebeği öperken ve okşarken çok fazla sarılmamaya çalıştıklarını belirterek bebeğin yaşadığı tehlikenin farkında olmadığını söylüyor.

Doktorlar bu tür vakalarla çok seyrek karşılaşıldığını belirtirken, çocuğun kilo alması durumunda kalbin biraz yukarı kısımlara çıkabileceğini ve tedavinin kolaylaşabileceğini bildiriyorlar. Bir ameliyat yapılmasına rağmen henüz iyileşemeyen kız çocuğuna ikinci bir ameliyat daha gerekiyor. Uzmanlar ameliyatların birkaç defa daha tekrarlanabileceğini ve bu çocuğu iyileştirmenin ve tek ameliyatla sağlığına kavuşturmanın zor olduğunu belirtiyorlar.

Bu arada tedavisinin çok pahalı olması üzerine çaresiz aile yardım kampanyası başlattı. Şu anda devam eden tedavi ücreti aylık 200 bin ruble, yani yaklaşık olarak 6 bin 500 Dolar düzeyinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler