Boston Maratonu kana bulandı

 Dünya’nın en prestijli koşularından biri olan Uluslararası Boston Maratonu, bu yıl kana bulandı. Yarışın finiş çizgisi yakınlarında kaynağı belirsiz iki patlama meydana geldi. Patlama çoğunluğu seyirci en az 60 kişinin yaralanmasına yol açtı. Kısa aralık

Boston Maratonu kana bulandı

 

Dünya’nın en prestijli koşularından biri olan Uluslararası Boston Maratonu, bu yıl kana bulandı. Yarışın finiş çizgisi yakınlarında kaynağı belirsiz iki patlama meydana geldi. Patlama çoğunluğu seyirci en az 60 kişinin yaralanmasına yol açtı.
 
Kısa aralıklar meydana gelen patlamaların ardından bazı maratoncularla çok sayıda seyirci yere yığıldı. Kentin üzerinde büyük beyaz bir duman yayılırken, çok sayıda polis ve sağlık görevlisi bölgeye koştu. Ambulanslar yaralıları, maraton için kurulan sağlık çadırına götürürken, en az altı seyircinin yaralarının ağır olduğu ve hastaneye götürüldüğü açıklandı. Uzmanlar patlamaya gaz sıkışmasının yol açmış olabileceğini belirtiyor. Ancak patlamaların 15 saniye arayla olması, kordineli bir saldırı ihtimalini de gündeme getirdi.
 
Patlamalar Maraton'un bitiş noktasının bulunduğu Boylston sokağında gerçekleşti. İlk patlama Lenox Hotel'inin yakınlarında gerçekleşti. İkinci patlamasa 15 saniye sonra meydana geldi. Yaralılar Massachusetts Generel Hospital'a kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler