Boş su şişesinde hayvan kaçakçılığı

Endonezya'da polis, Surabaya kentindeki Tanjung Perak Limanı'nda kaçakçılara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda boş su şişeleri içine konularak yasadışı yollardan ticareti yapılan 24 adet kakadu papağanı ele geçirildi. Bu çok değerli papağanların bi

Boş su şişesinde hayvan kaçakçılığı

Endonezya'da polis, Surabaya kentindeki Tanjung Perak Limanı'nda kaçakçılara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda boş su şişeleri içine konularak yasadışı yollardan ticareti yapılan 24 adet kakadu papağanı ele geçirildi. Bu çok değerli papağanların bir tanesi yaklaşık 2 bin 600 liraya satmak mümkün.

hay4.jpeg

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kakadu papağanlarının kaçakçılık faaliyetleri sırasında yüzde kırkı ölü ele geçiriliyor. Yılda sadece 1 kez yumurtlayan bu papağanlar üstelik sadece 2 yumurta veriyor. Yani her bir kakadu papağanının yılda sadece 2 yavru kakadu üretme ihtimali var. Şu anda dünya üzerinde 7 binden az kakadu papağanının olduğu tahmin ediliyor.

hay2.jpeg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya