BM konvoyunun yanıkında patlama

Somali’nin Başkenti Mogadişu’da BM konvoyu yakınlarında bir aracın patlatılması sonucu en az 4 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.Olay, BM konvoyunun Mogadişu’da bulunan havaalanı yakınlarında seyir halinde olduğu sırada meydana geldi. Saldırı terör örgütü Eş Ş

BM konvoyunun yanıkında patlama

Somali’nin Başkenti Mogadişu’da BM konvoyu yakınlarında bir aracın patlatılması sonucu en az 4 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Olay, BM konvoyunun Mogadişu’da bulunan havaalanı yakınlarında seyir halinde olduğu sırada meydana geldi. Saldırı terör örgütü Eş Şebab tarafından üstlenildi. Olayın ardından açıklama yapan Somali Güvenlik yetkilileri, aralarında istihbarat çalışanlarının da bulunduğu en az 4 kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaklaşık 10 kişinin yaralandığını ifade etti. Bölge yöneticilerinden Ali Mahmut Seko ise, “Allah’a şükür saldırı önlenmiş ve saldırgan hedefine ulaşamamış. Gördüğünüz gibi bomba yüklü araç ile havaalanı arasında mesafe var. Burası sivillerin yaşadığı bir alan ve bu yüzden büyük zaiyatları var” dedi.

Somali’de çeşitli silahlı gruplar 1991 yılında Cumhurbaşkanı Siad Barre’nin devrilmesinden bu yana ülkenin kontrolünü ele geçirmek için saldırılar gerçekleştiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya