Bir ülke daha SUriye önerisini kabul etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya'nın arabuluculuğunda Suriye'nin kimyasal silahlarının teslim etmesinin kabul edilebilir bir öneri olduğunu belirtti.İsrail Deniz Kuvvetleri'nin düzenlediği törende konuşan Netanyahu, Suriye'nin kimyasal silahları

Bir ülke daha SUriye önerisini kabul etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya'nın arabuluculuğunda Suriye'nin kimyasal silahlarının teslim etmesinin kabul edilebilir bir öneri olduğunu belirtti.

İsrail Deniz Kuvvetleri'nin düzenlediği törende konuşan Netanyahu, Suriye'nin kimyasal silahlarının denetime açılması önerisi ve olası askeri operasyonun ertelenmesi konularında değerlendirmelerde bulundu.

Netanyahu, Rusya'nın "Suriye'deki kimyasal silahların uluslararası denetime açılması" yönündeki teklifine ilişkin,  "Suriye bunu tamamen yerine getirirse kabul edilebilir bir öneri" dedi.

Suriye'de her gün onlarca, bazen yüzlerce masum insanın öldürüldüğünü ifade eden Netanyahu, "Öldürülen insanların bazıları da kimyasal silahlarla öldürüldü. Bu bir vahşettir ve insanlığa karşı bir suçtur. Suriye rejiminin kimyasal silahları sökülmeli ve tüm dünya şundan emin olmalı (kim toplu katliam silahları kullanırsa bunun bedelini ağır öder)" diye konuştu.

Netanyahu, Suriye'ye verilecek bu mesajın, İran tarafında da güçlü bir şekilde yankı bulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Şimon Peres de törende yaptığı konuşmada, İsrail ve Filistin arasında sürdürülen barış görüşmelerine değinerek, "Başarıya ulaşması için her gün dua ediyorum" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler