Bir ülke daha katliam peşinde

 Uluslararası Balina Avcılığı Komisyonu’nun (IWC) Panama’da yapılan yıllık kongresine katılan Güney Kore heyetinin başkanı Kan Con Suk, Güney Kore açıklarındaki balina popülasyonunun arttığını ve küçük balık rezervlerini tehdit ettiğini belirtti.Suk, bali

Bir ülke daha katliam peşinde

 

Uluslararası Balina Avcılığı Komisyonu’nun (IWC) Panama’da yapılan yıllık kongresine katılan Güney Kore heyetinin başkanı Kan Con Suk, Güney Kore açıklarındaki balina popülasyonunun arttığını ve küçük balık rezervlerini tehdit ettiğini belirtti.

Suk, balina avına ne zaman başlamak istediklerini ve kaç balina avlanacağını ise ileri bir tarihte açıklayacaklarını söyledi.

Bu arada balinaların korunması için çalışan sivil toplum örgütleri, Güney Kore’nin bu niyetine sert tepki gösterdi. Güney Kore’nin Japonya’nın izinden gitmeye çalıştığını ifade eden çevreciler, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya