Bir gecede Rusya'nın en zengin adamı oldu!

TNK-BP'nin eski hissedarlarından Vekselberg, devlete bağlı petrol ve gaz şirketi Rosneft’in TNK-BP’yi satın almasıyla net kazancına 1.5 milyar dolar ekledi. Rosneft, sekiz yıldır devam eden sıkıntılı ortaklığın ardından TNK-BP'nin AAR konsorsiyumu’nun eli

Bir gecede Rusya'nın en zengin adamı oldu!

TNK-BP'nin eski hissedarlarından Vekselberg, devlete bağlı petrol ve gaz şirketi Rosneft’in TNK-BP’yi satın almasıyla net kazancına 1.5 milyar dolar ekledi.

 
Rosneft, sekiz yıldır devam eden sıkıntılı ortaklığın ardından TNK-BP'nin AAR konsorsiyumu’nun elinde bulunan yüzde 50 hissesini yaklaşık 55 milyar dolara satın aldı. AAR konsorsiyumu, Vekselberg’in de aralarında olduğu milyarderler tarafından kuruldu.
 
Bunun çok iyi bir anlaşma olduğunu belirten Vekselberg’in sözcüsü Andrei Shtorkh, milyarderin bundan böyle teknoloji yatırımlarına odaklanacağını açıkladı.
 
SERVETLERİNE SERVET KATTILAR
 
Bloomberg’in haberine göre AAR konsorsiyumu’ndaki diğer milyarderler de anlaşma sonrasında servetlerine servet kattılar. Mikhail Fridman’ın net kazancı 1.2 milyar dolar yükselerek yaklaşık 15 milyar dolara ulaştı. Fridman, geçen sene şampiyonlar ligi kupasını kazanan Chelsea kulübünün sahibi Roman Abramoviç’in önüne geçerek Rusya’nın en zengin beşinci adamı oldu. Len Blavatnik’in serveti de yaklaşık 15 milyar dolara ulaştı ve dünyanın en zengin 46’ıncı kişisi oldu. Diğer milyarderlerden German Khan’ın serveti yaklaşık 10 milyar dolara, Alexey Kuzmiçev’in serveti ise 8 milyar dolara çıktı.
 
Bu anlaşmayla beraber dünyanın en büyük petrol üreticisi Exxon ile aynı seviyeye gelen Rosneft, artık Rus hampetrol üretiminin de yüzde 40’ını elinde bulunduruyor. Anlaşma, hükümetin petrol ve gaz sektörü üzerindeki kontrolünü arttırmak isteyen Rus Devlet Başkanı Vladamir Putin’in de yüzünü güldürdü. Putin satın almanın Rus ekonomisi için önemli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya