Bir çılgın proje de komşuda!

Yunan Kara Kuvvetleri'nin aldığı kararla, Meriç Nehri'ne paralel olarak açılacak Kanal projesi, savunmanın güçlendirilmesinin yanısıra Türkiye'den gelen yasadışı göçleri engelleme amacı da taşıyor.Kanalın, Türk-Yunan sınırındaki Yunanistan topraklarında k

Bir çılgın proje de komşuda!

Yunan Kara Kuvvetleri'nin aldığı kararla, Meriç Nehri'ne paralel olarak açılacak Kanal projesi, savunmanın güçlendirilmesinin yanısıra Türkiye'den gelen yasadışı göçleri engelleme amacı da taşıyor.

Kanalın, Türk-Yunan sınırındaki Yunanistan topraklarında kalan bölgede, Meriç Nehri'ne paralel olarak 120 km uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde olacağı açıklandı.

AMAÇ GÖÇÜ ÖNLEMEK

2009 yılında Meriç'in kuzeyinde başlatılan kanal açma çalışmalarının yasadışı göçü azalttığı görülünce, kanalın nehre paralel olarak uzatılmasına karar verildi.

Meriç Nehri'ne paralel olarak açılacak kanalın amacı, tanklara karşı ülkenin savunmasını güçlendirmek ve Türkiye'den yasadışı yollarla gelen göçmenlerin ülkeye girişini engellemek.

KANALIN YÜZDE 17'Sİ TAMAMLANDI

Bölgeyi ziyaret eden Yunan Kara Kuvvetleri komutanı Korgeneral Frangos Frangoulis, projenin yüzde 17'sinin şimdiden tamamlandığını açıkladı.

Geçtigimiz Ocak ayında, Yunan hükümetinin aldığı karara göre yine yasadışı göçü önlemek üzere nehrin kuzeyinde 5 km'lik çit de yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya