Bibi’den baskın seçim kararı

 Başbakan Binyamin Netanyahu dün akşam televizyondan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, başında bulunduğu koalisyon hükümetinin, bütçe konusunda bir süredir yaşadığı iç ihtilafta anlaşmaya varılamadığını açıkladı. Netanyahu, “Bu nedenle, İsrail’in menfa

Bibi’den baskın seçim kararı

 

Başbakan Binyamin Netanyahu dün akşam televizyondan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, başında bulunduğu koalisyon hükümetinin, bütçe konusunda bir süredir yaşadığı iç ihtilafta anlaşmaya varılamadığını açıkladı. Netanyahu, “Bu nedenle, İsrail’in menfaatini düşünerek en kısa zamanda seçimlerin yapılmasına karar verdim” dedi. İsrail Yüksek Seçim Kurulu’nun çalışma takvimi ve ilgili kanun ve yönetmelikler uyarınca, İsrail parlamentosu Knesset’in yeni sandalye dağılımını belirleyecek genel seçimlerin ocak ya da şubat ayına yetişmesi bekleniyor.
 
Anketlerde önde gidiyor
 
Netanyahu bir süredir, 32. hükümeti oluşturan koalisyonun diğer ortaklarıyla 2013 bütçesini Knesset’ten geçirme pazarlığı yapıyordu. Son iki hükümet döneminde İsrail’in başbakanlığını yürüten Netanyahu, geçtiğimiz aylarda yapılan tüm anketlerde rakiplerinin açık ara önünde çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya