Biber gazı ile öldürdüler!

Mısır İçişleri Bakanlığı, Kahire'de demokrasi yanlılarına yönelik saldırıda göstericilere göz yaşartıcı gaz dışında bir şey kullanılmadığını iddia etti.İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Hani Abdullatif, düzenlediği basın toplantısında, Rabiatul Adeviyye Meydanı

Biber gazı ile öldürdüler!

Mısır İçişleri Bakanlığı, Kahire'de demokrasi yanlılarına yönelik saldırıda göstericilere göz yaşartıcı gaz dışında bir şey kullanılmadığını iddia etti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Hani Abdullatif, düzenlediği basın toplantısında, Rabiatul Adeviyye Meydanı yakınında toplanan göstericileri bölgeden uzaklaştırmak isteyen güvenlik güçlerine taş ve av tüfekleriyle saldırılması ve yolların kapatılması üzerine göstericilere, sadece göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunulduğunu öne sürdü.

Abdullatif, "Bakanlığa bağlı bütün güvenlik görevlileri, göstericilere sadece göz yaşartıcı gazla müdahale etmiştir" dedi.

Sözcü, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) Mısır'daki barışçıl gösterileri bozmakla suçladı.

Öte yandan, Mısır Başsavcısı Hişam Berekat'ın olaylar hakkında acil soruşturma açılmasına karar verdiği belirtildi.

İhvan Sözcüsü Ahmed Arif ise İçişleri Bakanlığının, demokrasi yanlısı göstericilerin 6 Ekim Köprüsü'nde gösteri düzenleyip yolu trafiğe kapattığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Göstericiler Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki aşırı yoğunluk nedeniyle 6 Ekim Köprüsü'ne ulaştı. Aksi bir durum söz konusu değil "şeklinde açıklama yapmıştı.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandığını, polise taşlarla karşılık veren göstericilere çevredeki yüksek binalara yerleşen keskin nişancılar tarafından ateş açıldığını söylemişti.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi yetkilileri, olaylarda 200 kişinin öldüğünü, 4 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler