Beyni olmadan yaşıyor!

Beyninin yüzde 90'ı olmayan adam bilim dünyasını şaşırttı.

Beyni olmadan yaşıyor!

Fransa'da beyninin yüzde 90'lık kısmı olmadan yaşayan adam hayatına sorunsuzca devam ediyor. Geçirdiği bir rahatsızlığın ardından beyninin %90'ını kaybeden adamın IQ'su 75 ve devlet memurluğu görevini sorunsuzca sürdürüyor.

2007'de bacağında hafif bir zayıflık şikayeti ile gittiği doktorda beyninin %90'ını kaybettiği ortaya çıkan adamın hayatını sorun yaşamadan sürdürebiliyor olması bilim dünyasını şaşkınlığa uğrattı.Bebekken yaşadığı bir rahatsızlık sonucu ilerleyen yıllarda beyninin %90'ını kaybeden adam evli ve iki çocuk babası. IQ seviyesi 75 olmasına karşın, adamın zihinsel bir engeli olmadığı tespit edildi. Bilim insanları, nöronlarının %90'ını kaybeden adamın hayatına normal şekilde devam edebilmesinin bir açıklamayı gerektirdiğini söylüyorlar.

Hastanın beyninin sadece dış kısmında ince bir katmanın kaldığı, geri kalan kısımların ise sıvıyla dolu olduğunu gözlemleyen bilim insanları, beyninin %10'luk kısmıyla yaşayan adamın tüm eylemlerinin farkında olduğu bir bilinçlilik haliyle yaşamını sürdürmesini şaşkınlık ile karşılıyorlar.




Evrim ağacı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler