Berlusconi'den dönme sinyalleri

İtalyan politikasına 17 yıl damgasını vuran Silvio Berlusconi’nin önceki gün istifasını sunması İtalyan halkı tarafından genel olarak olumlu karşılansa da “İmparator” dönme sinyali verdi.Berlusconi dün “Sağ” adlı küçük bir muhafazakar partiye gönderdiği m

Berlusconi'den dönme sinyalleri

İtalyan politikasına 17 yıl damgasını vuran Silvio Berlusconi’nin önceki gün istifasını sunması İtalyan halkı tarafından genel olarak olumlu karşılansa da “İmparator” dönme sinyali verdi.

Berlusconi dün “Sağ” adlı küçük bir muhafazakar partiye gönderdiği mektupta, “Son üçbuçuk yılda emsali görülmemiş bir uluslararası krizde başardıklarımızla gurur duyuyorum. Hükümet yoluna yeniden birlikte devam edeceğimizi umuyorum” dedi.

Berlusconi istifasını sunmaya giderken kendisine yönelik hakarete varan sloganlar hakkında ise, “Her zamanki gibi komünistlerin işi. Bunlar nefretin profesyonelleri. Çok kırgınım. Bunu hak etmiyorum” diye konuştu.

Senato hala elinde

İstifa öncesi yeni Başbakan adayı Mario Monti ile iki saat süren bir iş yemeğinde bir araya gelen Silvio Berlusconi, teknokrat geçici hükümete şartlı destek vereceğini belirterek “Ancak özverimizin saptırıldığını hissedersek çoğunlukta olduğumuz Senato’da rahatlıkla vetoya gideriz. Yani saha sizin, top bizim” diye uyarıda bulundu

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya