Başbakan'ın yatağından çıkan çılgın Türk!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in makam uçağına geçen yıl gizlice giren Volkan T. hakkında soruşturma tamamlandı ve dava açıldı. Iddia makamının hazırladığı fezlekede Temmuz ayında yaşanan olayın ayrıntıları da ortaya çıktı.BİR ANDA ÜLKE GÜNDEMİNE OTURDU

Başbakan'ın yatağından çıkan çılgın Türk!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in makam uçağına geçen yıl gizlice giren Volkan T. hakkında soruşturma tamamlandı ve dava açıldı. Iddia makamının hazırladığı fezlekede Temmuz ayında yaşanan olayın ayrıntıları da ortaya çıktı.

BİR ANDA ÜLKE GÜNDEMİNE OTURDU

Volkan T. adlı 25 yaşındaki bir Türk genci geçen yıl Merkel'in Köln/Bonn havalimanında hangara çekilmiş halde bulunan uçağına gizlice girdiği için gözaltına alınmıştı. Bir anda ülke gündemine oturan ve Merkel'in güvenliğiyle ilgili tartışmalara neden olan Türk genci şimdi mahkemede hesap verecek.

DAVA AÇILDI

Olayın üzerinden 6 ay geçtikten sonra Volkan T. hakkındaki soruşturma tamamlandı ve dava açıldı. Savcılık tarafından hazırlanan fezlekede olayın tam olarak nasıl gerçekleştiği bilgisi de ayrıntılı bir şekilde yer aldı.

GÖREVLİLERİ İNANDIRDI

Sanığın verdiği ifadelere göre, olay günü askeri kıyafetlerle havalimanına gelen Volkan T. kapıdaki görevlileri asker olduğuna inandırdı ve böylece uçağın bulunduğu hangara geçti.

Hangarın kapısını kapadıktan sonra burada kıyafetini değiştiren Türk genci, uçağa girdi ve aracı uçuşa hazır hale getirdi ancak havalandırmadı.

YATAKTA UYURKEN BULDULAR

Durumun fark edilmesinden sonra hangara giren güvenlik görevlileri söz konusu kişiyi Şansölye'nin uçaktaki yatağında uyurken buldu ve gözaltına aldı.

Savcılık raporuna göre psikolojik sorunları olduğu tespit edilen gencin sürekli olarak müşahede altında tutulması isteniyor. Volkan T.'nin şizofreni tedavisi göreceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler