Başbakan'a genelev müdürü dedi

İsrail’in hükümet yanlısı olarak bilinen Yedioth Ahronot gazetesinin yazarlarından Asaf Gefen, Başbakan Benjamin Netanyahu’yu hedef alan çok ağır bir yazı kaleme aldı. Gefen, 'Bana parayı göster' başlıklı makalesinde Netanyahu için ‘fahişe’ benzetmesini k

Başbakan'a genelev müdürü dedi

İsrail’in hükümet yanlısı olarak bilinen Yedioth Ahronot gazetesinin yazarlarından Asaf Gefen, Başbakan Benjamin Netanyahu’yu hedef alan çok ağır bir yazı kaleme aldı. Gefen, 'Bana parayı göster' başlıklı makalesinde Netanyahu için ‘fahişe’ benzetmesini kullandı.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yerleşim inşaatlarının dondurulması konusundaki politikaları birçok İsrailli'ye George Bernard Shaw'un ünlü bir sözünü hatırlattı: Ne olduğunuzu anladık hanımefendi. Şimdi sadece fiyatınız hakkında pazarlık ediyoruz.

Bu hafta içinde İsrail'in fiyatı 3 milyar dolar olarak açıklandığında (İsrail’e ABD’nin vereceği 20 adet F-35 savaş uçağının değeri), Netanyahu'nun bir başbakandan çok bir genelev patronu olarak daha başarılı olabileceği ortaya çıktı.

Aslında, böylece Netahyahu, Yahudilerin sadece parayı sevdiği şeklindeki kötü niyetli iddiayı da bir adım daha ileri götürüp, Yahudilerin aynı zamanda çok para kazandıran savaş uçaklarını da sevdiğini ispatlayarak, gerçek bir lider olduğunu gösterdi.

Gerçek şu ki bu oyunda "gizli bombacı" kartını oynamak, Amerikalılar tarafından atılmış adil olmayan bir adım.

Buna rağmen, İsrail liderinin bu "gelişmiş savaş uçağı" büyüsüne direnmek zorundaydı.

Doğrusu, Netanyahu'nun yüzüne bir F-35 sallamak, bir uyuşturucu bağımlısını Kolombiya'dan bir paketle baştan çıkarmaya benziyor.

CÜZDANLA GELEN BARIŞ

Ama, ABD burada durup, daha fazla diplomatik başarı elde etmek için, İsrail’in bu zayıflığını kullanma potansiyelini değerlendirmese yazık olurdu. İsrail, moratoryumun Doğu Kudüs’te uygulanmaması için ısrar mı ediyor? Her şey “gizli bombacılar” olarak bilinen birkaç F-86 savaş uçağıyla çözülecek. Bu uçaklar yer lahanası şeklinde kamufle olarak İran’ın nükleer reaktörlerine ulaşabilecek teknolojik harikalar.

Ve siz “yerleşim bloklarından” vazgeçmenin söz konusu olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bize sadece 90 milyar dolar değerinde birkaç uzay gemisi filosu verin, biz de Tel Aviv’in banliyölerini bile Filistin’e teslim edelim.

Görülüyor ki günün ve yaşanan tüm kargaşanın sonunda, Netanyahu tüm yanlış sebeplerden dolayı moratoryum konusunda doğru şeyi yapacak. Ancak neden şikayet ediyoruz ki? Ne de olsa, geride bıraktığımız haftada, eğer barışı aklımızı kullanarak elde etmekte başarısız olursak, onun bize cüzdan aracılığıyla geleceğini anladık.

Artık, “ilkeler”, “atalarımızın toprakları” ve “Bakan Gilad Erdan” gibi kelimeler çok az anlam ifade ediyor. İsrail’in liderliğinin ideologlar tarafından değil ancak savaş mücevherlerine düşkün bir fahişe tarafından belirlendiğini anladığımızda, her şey çok daha iyimser görülüyor. Birlikte iş yapabileceğimiz birisiyleymişiz gibi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya