Barzani PKK'nın arabulucusu mu

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Türk hükümetiyle PKK arasında arabuluculuk yaptığı öne sürüldü.Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (PUK) sözcüsü Azad Cundiani, AFP'ye yaptığı açıkla

Barzani PKK'nın arabulucusu mu

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Türk hükümetiyle PKK arasında arabuluculuk yaptığı öne sürüldü.

Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (PUK) sözcüsü Azad Cundiani, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Talabani ve Barzani, İran, Türkiye ve Kürdistan sınır bölgesindeki çatışmaları sonlandırmak için Türk hükümetiyle PKK arasında yürütülen arabuluculuk çabalarına öncülük ediyor" dedi.

Cundiani, "Türk hükümeti, son Türkiye ziyareti sırasında Barzani'ye, söz konusu savaşı bitirme arzusunu aktarmıştı" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, PKK'nın Irak'tan tümüyle tasfiye edilmesi için gerek Bağdat'la gerekse Kuzey Irak bölgesel yönetimi ile temasları yoğunlaştırdıklarını, talep ve baskıları artırmaya devam edeceklerini söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler