Bakan'a muzlu saldırı!

Demokratik Kongo asıllı Uyum Bakanı Kyenge, ülkenin orta kesimlerindeki Cervia'da düzenlenen mitingde konuştuğu sırada kendisine muz fırlatıldığını açıkladı. Kyenge, ırkçı saldırıyı kınarken muzların bakana isabet etmediği belirtildi.Cecile Kyenge'nin, gö

Bakan'a muzlu saldırı!

Demokratik Kongo asıllı Uyum Bakanı Kyenge, ülkenin orta kesimlerindeki Cervia'da düzenlenen mitingde konuştuğu sırada kendisine muz fırlatıldığını açıkladı. Kyenge, ırkçı saldırıyı kınarken muzların bakana isabet etmediği belirtildi.

Cecile Kyenge'nin, göçmenlere daha kolay vatandaşlık verilmesi için başlattığı kampanya aşırı sağcı grupları öfkelendiriyor. Ülke topraklarında doğan herkesin otomatik olarak İtalyan vatandaşı olabilmesi teklifine karşı çıkan aşırı sağcılar dün, mitingin yapıldığı alana üzerinde sahte kan olan vitrin mankenleri de bıraktı. Mankenlerin üzerindeki 'göçmenik öldürür' yazıları dikkat çekti.

Nisan ayında göreve gelen Cecile Kyenge daha önce siyasetçilerin de saldırısına uğramıştı. Göçmenlik karşıtı Kuzey Ligi partisinden bir milletvekili Kyenge'yi orangutana benzetmiş, yoğun eleştirilerin ardından özür dilemek zorunda kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya