Azerbeycan'da kutlamalar!

Azerbaycan'ın kuruluşunun ve 'Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti' adıyla ilk anlaşmasını Türkiye ile imzalamasının 95'inci yıldönümü Bakü'de yapılan etkinlikle kutlandı.  Azerbaycan Filarmoni Orkestrası'na ait tarihi mekanda gerçekleştirilen etkinliğe Türk

Azerbeycan'da kutlamalar!
Azerbaycan'ın kuruluşunun ve 'Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti' adıyla ilk anlaşmasını Türkiye ile imzalamasının 95'inci yıldönümü Bakü'de yapılan etkinlikle kutlandı. 
 
Azerbaycan Filarmoni Orkestrası'na ait tarihi mekanda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, milletvekilleri, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün eşi Beyda Şükür, elçilik çalışanları, Karabağ gazileri ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva yaptığı konuşmada söz konusu anlaşmanın sağladığı hukuki esasla Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu'nun Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından işgal edilen Azerbaycan'ı kurtardığını söyledi. Paşayeva "O anlaşmayla Nuri Paşa ülkemizin bütün bölgelerini ve başkentimiz Bakü'yü düşman işgalinden kurtardı." dedi. 
 
Büyükelçis Alper Coşkun da Türkiye'nin Azerbaycan'la ilgili tek bir dilek ve beklenti taşıdığını belirterek bunun da Azerbaycan halkının kendi iradesiyle çizdiği yolda başarıyla güçlü bir şekilde yürümesi olduğunu söyledi. 
 
Basına açıklamalarda bulunan Ganire Paşayeva yapılan etkinliğin 3 tarihi anlamı olduğunu ifade etti. Paşayeva, Azerbaycan'ın merhum Lideri Haydar Aliyev'in 90'ıncı doğum yıldönümü, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyetinin kuruluşunun ve ilk anlaşmasının Türkiye ile imzalamasının 95'inci yıldönümü olduğuna dikkat çekti. Paşayeva " Bugün 3 büyük tarihi olayı birlikte Türkiyeli kardeşlerimizle beraber Karabağ'dan Anadolu'ya gönül köprüsü, iki devlet bir millet sloganıyla kutluyoruz'." dedi. 
 
Daha sonra sahne Türkiye'den gelen ses sanatçısı Jale Parıltı'ya bırakıldı. Parıltı repertuvarındaki Azeri ve Türk şarkılarla izleyicilere müzik ziyafeti sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya