Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı belli oldu!

Azerbaycan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini resmi olmayan ilk sonuçlara göre, yüzde 84,68 oyla mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kazandı.Seçimlerle ilgili ilk çıkış anketleri de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in oyların yüzde 82,7'sini aldığını gösteriyor

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı belli oldu!


Azerbaycan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini resmi olmayan ilk sonuçlara göre, yüzde 84,68 oyla mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kazandı.

Seçimlerle ilgili ilk çıkış anketleri de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in oyların yüzde 82,7'sini aldığını gösteriyordu.

Azerbaycan APA Haber Ajansı tarafından Amerikan "Arthur J.Finkelstein and Associates" (AJF) şirketine yaptırılan çıkış anketlerinin sonuçları açıklanmış, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in oyların yüzde 82,7'sini alarak seçimi kazandığı, Azerbaycan muhalefetinin yeni oluşturduğu ve Milli Şura adını verdikleri koalisyonun ortak adayı Prof. Dr. Cemil Hesenli'nin ise yüzde 8,8 oy alarak ikinci olduğu belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Gül Aliyev'i kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İlham Aliyev'i kutladı.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonla görüştü. Cumhurbaşkanı Gül, seçim sonuçlarından dolayı Aliyev'i tebrik etti.

Aliyev de Cumhurbaşkanı Gül'ün tebrik telefonundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilk yurt dışı ziyaretini yakın zamanda Türkiye'ye yapacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan başarılar diledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İlham Aliyev'i kutladı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonla görüştü ve tebrik ederek başarılar diledi.

Taraftarları kutlamaya başladı

İktidar Partisi Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) üye ve sempatizanı yüzlerce Azerbaycanlı, YAP genel merkezi önünde toplandı.

Azerbaycan ve YAP bayrakları ile parti merkezi önündeki Sahil Parkı'na yönlendirilen kalabalık, Aliyev lehine sloganlar atarak sevinç gösterisi yaptı.

Partililerin sevinç gösterileri devam ederken, Sahil Parkı'nda kurulan büyük sahnede ülkenin tanınmış ses sanatçıları şarkılar söyledi.

Partililerle kutlamalara katılan YAP Genel Sekreteri Ali Ahmedov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, parti genel başkanları İlham Aliyev'in yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ülkede kalkınmanın, ekonominin ivme kazanmasının ve sosyal refahın daha da iyileştirilmesinin devam edeceği anlamına geldiğini söyledi.

İlham Aliyev'in yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin Azerbaycan halkının zaferi olduğunu vurgulayan Ahmedov, Azerbaycan'ın bundan sonra daha da güçlü olacağını, kardeş ülke Türkiye ile sıkı bir yumruk gibi kenetleneceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler