Avrupa'dan sert tepki

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tartışması ile gündeme gelen Sosyalistlerin lideri Hannes Swoboda bu defa ağır sözlerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Erdoğan’ın ‘saldırgan uslübunun’ halkın taleplerini anlamadığının delili ol

Avrupa'dan sert tepki

Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tartışması ile gündeme gelen Sosyalistlerin lideri Hannes Swoboda bu defa ağır sözlerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Erdoğan’ın ‘saldırgan uslübunun’ halkın taleplerini anlamadığının delili olduğunu söyleyen Swoboda, "Erdoğan kitlesel gösterileri tahrik eden bölücü konuşmaları yerine masum sivillere karşı şiddeti acilen durdurmalı ve halkı dinlemeye hazır olduğunu göstermelidir." dedi. Sosyalist lider yazılı açıklamasında Türk hükümetinin siyasi projeler peşinde koşmak yerine barış ve sosyal adalet için çalışması gerektiğini vurguladı ve polis şiddetine son verilmesi çağrısı yaptı.

Erdoğan’ın projenin başından bu yana sivil toplumu ve muhalefeti sürece dahil etmediğini vurgulayan Swoboda, Türkiye’nin AB yolunda ilerleyebilmesi için Başbakan’ın milli birliği gerektiren projelerde sivil topluma danışmayı ‘öğrenmesi’ gerektiğini söyledi. "Erdoğan’ın tavrı, maalesef, ne kendisinin ne de AKP’nin gerekli demokratikleşme hamlelerine devam etmek istediklerini göstermektedir." dedi.

FLAUTRE, GÜLER’E MEKTUP GÖNDERDİ

AB kurumlarının İstanbul’daki olaylara polisin müdahelesine tepkileri devam ediyor. Türkiye-AP Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Yeşiller Partisi’nden Helene Flautre, haftasonu İçişleri Bakanı Muammer Güler’e bir mektup göndererek polisin tavrından şikayetçi olmuş ve soruşturma açılmasını istemişti. Bir başka Yeşiller milletvekili Ska Keller de yaptığı açıklamada, polis şiddetinin AB’ye aday bir ülkeye yakışmadığını belirtmiş, hadiselerin soruşturulmasını talep etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya