Avrupa Parlamentosu Filistin’i tanıdı

Avrupa Parlamentosu, Filistin’in devlet olarak prensipte tanınması yönündeki karar tasarısını kabul etti. Avrupa Parlamentosu tarafından Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılan ve bağlayıcı olmayan oylama sonucunda Filistin’in devlet olarak tanınmasını öng

Avrupa Parlamentosu Filistin’i tanıdı
Avrupa Parlamentosu, Filistin’in devlet olarak prensipte tanınması yönündeki karar tasarısını kabul etti.
 
Avrupa Parlamentosu tarafından Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılan ve bağlayıcı olmayan oylama sonucunda Filistin’in devlet olarak tanınmasını öngören karar tasarısı 88 hayır oyuna karşı 498 evet oyuyla kabul edildi. Bugün gerçekleştirilen oylamada 111 parlamenter çekimser yönde oy kullanırken, oylamanın ardından yapılan açıklamada “Avrupa Parlamentosu prensipte Filistin’in devlet olarak tanınmasını destekliyor ve iki devletli çözümün, İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmelerine olumlu yönde katkı yapacağını inanıyor” denildi.
 
Bugüne kadar başta Türkiye olmak üzere, Brezilya, Arjantin, Bolivya, Ekvador, Guyana, Peru, Şili, Macaristan, Polonya, Slovakya, İspanya, İsveç Filistin’i tanıdıklarını açıklamıştı. Fransa ise, geçtiğimiz günlerde Filistin’in bağımsız bir devlet olarak tanınması yönündeki karar tasarısını kabul etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler