Aşırı nemden 13 kişi öldü

Amerika Birleşik Devletleri'nde sıcak hava dalgası ve nem ülkenin orta kesimlerinde 13 kişinin ölümüne yol açtı.Amerikan hava durumu yetkilileri, Montana'dan Batı Virjinya'ya kadar 18 eyaletlik bir bölge için sıcak hava dalgası uyarısı yaptıklarını açıkla

Aşırı nemden 13 kişi öldü


Amerika Birleşik Devletleri'nde sıcak hava dalgası ve nem ülkenin orta kesimlerinde 13 kişinin ölümüne yol açtı.

Amerikan hava durumu yetkilileri, Montana'dan Batı Virjinya'ya kadar 18 eyaletlik bir bölge için sıcak hava dalgası uyarısı yaptıklarını açıkladı.

Birçok eyalette sıcaklık 38 derecenin üzerinde seyrediyor.

Yetkililer, kayıtlar tutulmaya başladığından bu yana rekor olarak kaydedilen sıcaklık düzeylerinin bin kez kırıldığını da duyuruyor.

Amerikan medyası, ölümlere yol açanın yalnızca sıcak hava olmadığını, sıcaklık ile nemin birleşmesinin özellikle yaşlıların sağlığını olumsuz etkilediğini bildiriyor.

Sıcak hava sığınmacıları da vurdu
ABD Ulusal Hava Durumu Dairesi, ülkenin orta kesimlerinde çok yavaş hareket eden büyük bir sıcak hava kütlesinin bu kesimleri bir haftadır etkisi altında tuttuğunu açıkladı.

Amerikan sınır muhafaza yetkilileri, Meksika sınırını yasa dışı bir şekilde geçmeye çalışan kişilerin ölüm oranlarının artışını da sıcak havalara bağladı.

Oklahoma'da yolların sıcaklardan dolayı çatlamaya başladığı ve birçok kişinin tıbbi yardım almak üzere hastanelere başvurduğu da gelen haberler arasında.

Amerika Birleşik Devletleri'nde sıcak havalar nedeniyle her yıl ortalama 162 kişi ölüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya