Arjantin'de tren kazası

Ulaştırma Bakanlığı, Castelar'da istasyona girmek için bekleyen yolcusuz bir trenle rutin seferini yapmakta olan trenlerin bilinmeyen bir sebeble çarpıştığını bildirdi. Radio 10'e konuşan Lucas adlı bir yolcu, vagonların gazoz kutuları gibi büküldüğünü sö

Arjantin'de tren kazası
Ulaştırma Bakanlığı, Castelar'da istasyona girmek için bekleyen yolcusuz bir trenle rutin seferini yapmakta olan trenlerin bilinmeyen bir sebeble çarpıştığını bildirdi. Radio 10'e konuşan Lucas adlı bir yolcu, vagonların gazoz kutuları gibi büküldüğünü söyledi. Kaza anında trenin en son vagonunda olduğu için kurtulduğunu belirten Lucas, yolcular arasında çok büyük panik yaşandığını ve çok fazla sayıda yaralının olduğunu anlattı.
 
Kaza sonrası, Kirchner yanlısı Piquetero (işsiz örgütü) önderi Luis D'elia'nın tren kazasının sabotaj olabileceği iddiaları sosyal medyada geniş yankı buldu. D'elia, gelecek Ekim'de yapılacak ara seçimlerde milletvekili adaylığını koymak için ulaştırma bakanlığı görevinden istifa eden Florencio Randazzo'nun kararının hemen ardından bu kazanın olmasının oldukça düşündürücü olduğunu söyledi. Atölyede olması gereken bir trenin raylarda bekletilmesinin sabotaj ihtimalini aklına getirdiğini söyleyen D'elia, sinemacı politikacı Fernando Solonas ve Sarmiento hattı sendikası delegelerinden Ruben "Pollo" Sobrero'yu komploculukla suçladı. D'elia gelen tepkiler üzerine attığı tweetleri sildi.
 
Arjantin'de geçen yıl da Sarmiento hattında, bir banliyö treni, Once istasyonundaki platformun sonundaki bariye çarpması sonucu 51 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası dönemi Ulaştırma Bakanı Pablo Schiavi istifa etmiş, Başkan Cristina Kirchner'in politik imajı sarsılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya