Araplar kaya gazından korkuyor!

Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal, Petrol Bakanı Ali Al-Naimi'ye açık mektubunda petrol üretimini günde 15 milyon varile çıkarmanın imkansız olduğunu ve Amerika ile kaya gazının etkileri konusunda aynı fikirde olmadıklarını söyledi. Thelira'da yer

Araplar kaya gazından korkuyor!
Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal, Petrol Bakanı Ali Al-Naimi'ye açık mektubunda petrol üretimini günde 15 milyon varile çıkarmanın imkansız olduğunu ve Amerika ile kaya gazının etkileri konusunda aynı fikirde olmadıklarını söyledi.
 
Thelira'da yer alan habere göre; Prens Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ''şu anda hampetrol talebinde artan bir düşüş trendi var ve bu açık bir şekilde görülüyor. Şu anda krallık, yurt dışından gelen talep eksikliği dolayısıyla kapasitesinin altında bir üretim gerçekleştiriyor. Biz sizin söylediğinize katılmıyoruz ve Amerika'nın kaya gazı üretimini kaçınılmaz bir tehdit olarak görüyoruz'' dedi.
 
Alwaleed ayrıca, Suudi Arabistan'ın sermayesinin yüzde 92'lik kısmının petrol üretime bağlı gerçekleştiğini ve devlet planının büyük bir kısmının gerçekleşmesinin bu kaynağa bağlı olduğunu da belirtti.
 
Al-Naimi 31 Mayıs'ta Viyana'da yaptığı konuşmasında Amerika'da kaya gazı üretimindeki artıştan endişe duymadığını, OPEC ülkelerinin grup dışından bir ülke tarafından ilk defa böyle bir sarsıntıyla karşı karşıya kalmadığını, bunun daha önce de olduğunu ifade etmişti.
 
Tartışma, Prens Turki Al Faisa'nın Harward Üniversitesi'nde 2020'ye kadar krallığın üretim kapasitesini günde 15 milyon varile çıkarmayı planladığını ve bunun 10 milyon varilinin yurt dışına ithal edilmesinin hedeflendiğini söylemesiyle başlamıştı. 
 
Naimi 30 Nisan'da Washington'da verdiği demecinde Suudi Arabistan ham petrol üretimini günde 12,5 varil olarak sürdürmeyi hedeflediğini ve bunun ötesinde bir üretim kapasitesi ihtiyacı olmadığını söylemişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler