Arabistan'da şok eden olay! Doktor erkek diye...

Suudi Arabistan'da üniversitede okuyan bir kız öğrenci kalp krizi geçirdi. Gelen sağlık ekiplerindeki doktor, erkek olduğu için kızların olduğu bölüme alınmadı. Müdahale edilemeyen genç kız öldü.Suudi Arabistan'da Kral Suud Üniversitesi'nde öğrenim gören

Arabistan'da şok eden olay! Doktor erkek diye...

Suudi Arabistan'da üniversitede okuyan bir kız öğrenci kalp krizi geçirdi. Gelen sağlık ekiplerindeki doktor, erkek olduğu için kızların olduğu bölüme alınmadı. Müdahale edilemeyen genç kız öldü.

Suudi Arabistan'da Kral Suud Üniversitesi'nde öğrenim gören bir genç kız kalp krizi geçirdi. Amna Bawazeer isimli öğrenciye, üniversiteye giden ambulanstaki sağlık görevlileri, erkek oldukları için kız öğrencilerin bulunduğu kampusa sokulmadığından müdahale edemedi ve 2 saat can çekişen Bawazeer hayatını kaybetti.

‘ÖRTÜLÜ DEĞİL'

Genç kızın üniversitede master öğrencisi olduğu ve perşembe günü sabah saatlerinde fenalaştığı belirtildi. Gulf News Gazetesi'nin internet sitesinde de verilen habere göre, yapılan otopside kız öğrencinin kalp krizinden yaşamını yitirdiği belirlendi. Görgü tanığı bazı öğrenciler, baygınlık geçiren genç kızın mutlaka tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğunu söylediklerini ancak üniversitedeki yetkililerin kadın sağlık görevlisi beklediklerini vurgulayarak kendilerini dinlemediklerini ifade etti. Kız öğrenciler, yetkililerin kendilerine, "Arkadaşınız örtülü değil ve kızların bulunduğu yere erkek görevli giremez" dediklerini de iddia etti.

Üniversite ise haberi yalanladı. Suudi yetkililer, 2002'de Mekke'deki 15 kızın hayatını kaybettiği yangın faciasından 8 yıl sonra, kız çocuklarının dini kurallara uygun giyinmemeleri durumunda da itfaiye erlerince kurtarılmasına izin vermişti. Bundan pay çıkaran eğitim bakanlığı, okullara bir genelge yollayarak, kız çocuklarının da acil durumlarda kurtarılabilmesi için itfaiye ekiplerine yardımcı olunmasını istemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler