Amca kucağında evlenmeye gitti

Ancak bazı ülkelerde 10 yaşına bile gelmemiş kızların çeşitli gerekçelerle evlendirilmesine devam ediliyor. 5 yaşındaki Hintli Rajani onlardan biri. Hindistan'da bir sabaha karşı uyandırılan küçük kız, amcasının kucağında kendi düğününe gitti. Rajani 5'nd

Amca kucağında evlenmeye gitti

Ancak bazı ülkelerde 10 yaşına bile gelmemiş kızların çeşitli gerekçelerle evlendirilmesine devam ediliyor. 5 yaşındaki Hintli Rajani onlardan biri. Hindistan'da bir sabaha karşı uyandırılan küçük kız, amcasının kucağında kendi düğününe gitti. Rajani 5'nde gelin oldu

National Geographic dergisinin bu ayki sayısında "Evlenmek için çok genç – Çocuk gelinlerin gizli dünyası" başlıklı makalesi yayınlanan Stephanie Sinclair'e göre bu olgu kıtalar, diller, dinler ve kastlar farklı olsa da dünyada sürüyor. Hindistan'da yasaları aşmak için küçük kızları gece yarısı düğünleriyle evlendiriyorlar, düğün davetiyelerine gelinin adını yazmıyorlar.

Yemen, Afganistan ve Etiyopya'da reşit olmayan kızların evlendirilebilmesi için damadın önce geline tecavüz edip yasa gereği evlenmesinin yolu açılıyor. Sinclair "Bazı evlikler sadece mal alış verişinden ibaret. Babalar borcunu 8 yaşındaki kızını evlendirerek kapatıyor" diyor.

Ayrıca aileler veya aşiretler arasında kan davalarının sonlandırılması için çocuk yaştaki gelinlerin berdel edilmesi yaygın. Pek çok çocuk gelin erken yaşta hamilelik ve doğum nedeniyle ölüyor veya hastalıklarla boğuşuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya