Almanya'dan Türk polisine yeşil ışık

Almanya'da 8 Türk'ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili açıklama yapan Eyalet Emniyet Müdürü Hammann, ''Türk polisi ile çalışmaya açığız'' dedi.Eyalet Emniyet Müdürü Wolf Hammann da polis olarak şu an için teknik bir arıza haricinde hiç bir kundaklama ya

Almanya'dan Türk polisine yeşil ışık

Almanya'da 8 Türk'ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili açıklama yapan Eyalet Emniyet Müdürü Hammann, ''Türk polisi ile çalışmaya açığız'' dedi.

Eyalet Emniyet Müdürü Wolf Hammann da polis olarak şu an için teknik bir arıza haricinde hiç bir kundaklama ya da saldırı belirtisi olmadığını belirterek, ''Ancak buna rağmen yine de tüm detaylarıyla araştırmaya devam ediyoruz. Biz de Türk polisi ile çalışmaya açığız. Herşeyi yaptığımıza emin olabilirsiniz'' diye konuştu.
 
Waiblingen Emniyet Müdürü Ralf Michelfelder, itfaiye erleri, komşular ve aile fertlerinin dinlendiğini belirtti.
 
Ev sahibi ile ilgili iddialar için öncelikle teknik aksam raporunun neticelenmesini beklediklerini ifade eden Michelfelder, ''Ev sahibi yurt dışında, o nedenle dinleyemedik. Ama öncelikle bu konuda elektrik aksamın raporunu beklememiz lazım'' dedi.
 
Cenazeler Yarın Gönderilebilir
 
Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, otopsi için iki ayrı ekibin çalıştığını, detaylı ve hassasiyetle takip edilip bitirilmesi koşuluyla cenazelerin yarın öğleden sonra Türkiye'ye gönderilebileceklerini ifade etti. Karslıoğlu, bunun kesinlik kazanmadığını vurguladı.
 
Destek Ekibine Yeşil Işık
 
Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, Alman makamlarına, her türlü işbirliğine açık olmaları nedeniyle teşekkür ederek, ''Uzman talebi olursa buna da açık olduklarını ifade ettiler bu nedenle teşekkür ediyoruz. Soruşturma gerektirdiğinde Türkiye'den destek söz konusu olabilir'' dedi.
 
Almanların, olayın aydınlatılmasının kendileri için de önemli olduğunu ifade ettiklerini dile getiren Karslıoğlu, ''Savcılık soruşturmayı başlattı. Neden, nasıl, arkasında neler olabilir her yönden araştırıyor. Yabancı düşmanlığı dahi'' diye konuştu.
 
Alman tarafına Türk hükümetinin hassasiyetini ilettiğini söyleyen Büyükelçi, kendilerinin de bilgi, belge ve fotoğrafları paylaştıklarını ifade etti.
 
Karslıoğlu, Başbakan ve Başbakan Yardımcısıyla görüşüp bilgi verdiğini, Almanya Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'i aradığını ve Merkel'in de başsağlığı dileklerini ilettiğini kaydetti.
 
Almanya'daki Türk Toplumuna Mesaj
 
Almanya'daki Türk toplumunun olay nedeniyle hala şüphe içinde olduğunun ifade edilmesi üzerine Karslıoğlu, Türk toplumunun Almanya'nın bir parçası olduğunu ve geleceğe pozitif bakmasını istedi. Karslıoğlu, şunları kaydetti:
 
''Almanya Türk toplumu olarak Almanya'daki 50 yıllık geçmişimiz ile buranın bir parçasıyız, bunu eski cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bakanlar vurguladı. Biz buranın, değerlerimizle inançlarımızla parçasıyız. Yasalar anayasalar çerçevesinde parçasıyız. İnsanlarla barış huzur içerisinde yaşamın bir parçasıyız. Bu ülkenin şekillenmesinde oynanan rol neyse önümüzdeki 10 yıllarda müspet şekilde beraberce yaşamaya devam edeceğiz. Bu insanlar iki toplumun insanı ben de kendimi bu toplumun bir parçası olarak görüyorum.
 
Babam da çifte vatandaş. Burada görev yaptı buradaki insanlara hizmet verdi burada sevdi burada sevildi. Negatif örnekleri öne çıkararak ayrıştırmayı değil bütünleşmeyi öne çıkarmalıyız. Ortak yaşamı devam ettirmeyi arzuluyoruz. İstisnai ve ırkçı yaklaşım olabilir. Önemli olan bütüncül bir şekilde inançlara saygılı şekilde yaşamaktır. Negatif olayları unutmayacağız ama çok da olumlu örnekler var. Bu ülkede sanatçılar, bilimadamaları, yazarlarımız, mühendislerimiz var. Bu beraberlik müspet şekilde devam edecek.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler