Almanya'dan teröre yeni önlem

Almanya’nın Türkiye’ye turist olarak gidenlerin oradan da terör örgütlerine katılmak için Ortadoğu ülkelerine geçişlerini engellemek amacıyla yeni kararlar aldığı bildirildi.Almanya’nın Paris saldırısının ardından teröre karşı yeni güvenlik önlemleri aldı

Almanya'dan teröre yeni önlem

Almanya’nın Türkiye’ye turist olarak gidenlerin oradan da terör örgütlerine katılmak için Ortadoğu ülkelerine geçişlerini engellemek amacıyla yeni kararlar aldığı bildirildi.

Almanya’nın Paris saldırısının ardından teröre karşı yeni güvenlik önlemleri aldığı bildirildi. Almanya’dan ayrılarak terör örgütlerine katılmak amacıyla turist olarak Türkiye’ye giden ve oradan da Ortadoğu ülkelerine yapılan geçişleri en aza indirmek amacıyla alınan kararların yanı sıra terör finansmanının önlenmesi kapsamında yeni düzenlemelere gidildiği ifade edildi. Türkiye’ye giren şüpheli Almanların buradan da Irak ve Suriye’ye geçme ihtimaline karşı kimliğine el konularak, kimlik yerine geçerlilik süresi 18 ay olan geçici belgeler verilecek. Kimlik yerine geçecek belgelerde, belgeyi taşıyan kişinin Almanya sınırları dışına çıkışının yasak olduğu ibaresi yazılacak. Yasa kapsamında internet siteleri de daha sıkı denetlenecek. Mevcut yasalara göre kimlik kartlarına el konulamazken, bu yasa değiştirilerek kimlikler işaretlenebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya