Almanya'da Türk gerginliği

Almanya’nın Münih kentinde ’Viktualienmarkt’ olarak adlandırılan köylü pazarında akşam saatlerinde 31 yaşındaki Alman eşiyle birlikte yolda giden 36 yaşındaki Türk’e kimliği tespit edilemeyen kişiler saldırdı.Polisin verdiği bilgiye göre, Miesbach kentind

Almanya'da Türk gerginliği

Almanya’nın Münih kentinde ’Viktualienmarkt’ olarak adlandırılan köylü pazarında akşam saatlerinde 31 yaşındaki Alman eşiyle birlikte yolda giden 36 yaşındaki Türk’e kimliği tespit edilemeyen kişiler saldırdı.

Polisin verdiği bilgiye göre, Miesbach kentinden Türk eşi ile birlikte Münih’e gezmeye gelen Alman kadına, bir grup saldırıp hakaret etmeye başladı. Kadına ’Alman fahişe’, ’Bir Türk’le mi berabersin?’ ve ’Lanet Türk’ gibi sözlerle hakaret etti. Daha sonra kadının Türk eşine kırılmış bardaklarla saldıran bu kişiler onu yere yatırıp sürükledi. Aynı kişiler kadını da yumrukladı. Kadın ve Türk eşi yerde defalarca tekmelenirken saldırganlararaçlarına binip kaçtı. Daha sonra şok içeresinde oturdukları Miesbach kentine gelen çift, doktora gitti. İkisinin de beyin sarsıntısı geçirdiği, vücutlarının bir çok yerinde morluklar oluştuğu ve adamın bir dişinin kırıldığı saptandı. Çift, olayın şokunu atlattıktan sonra polise şikayetçi oldu. 
 
Polis şimdi kimliği belirlenemeyen 4 saldırganı aramaya başları. Saldırganlardan birinin 1.74 boyunda olduğu, siyah kalın kışlık mont giydiği saptanabildi. Giydiği montun genelde Neonaziler’in giydiği ’Bombacı montu’ olabileceği belirtildi. 
 
Diğer saldırganın 1.80 boyunda olduğu ve yün atkı ve bereli olduğu bildirildi. Polis, olayla ilgili bilgi verebileceklerin, 089/29410-0 numaralı telefonu aramaları istendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya