Almanya’da ‘şeriat polisi’ devriyede

ALMANYA’nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’daki Wuppertal kentinde bir grup Selefi, adına polis birliği dedikleri bir oluşumla sokaklarda ‘şeriat polisi’ gibi devriye gezmeye başladı. Bild gazetesindeki habere göre, üzerlerinde ‘Şeriat Polisi’ yazan

Almanya’da ‘şeriat polisi’ devriyede
ALMANYA’nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’daki Wuppertal kentinde bir grup Selefi, adına polis birliği dedikleri bir oluşumla sokaklarda ‘şeriat polisi’ gibi devriye gezmeye başladı.
 
Bild gazetesindeki habere göre, üzerlerinde ‘Şeriat Polisi’ yazan turuncu yelekler giyerek YouTube’ta bir propaganda videosu yayınlayan grup, sokaklarda gençleri etkileyerek aralarına katılmalarını sağlamaya çalışıyor. Grup, amaçlarının gençleri alkol, uyuşturucu, para karşılığı seks gibi ‘kötü alışkanlıklardan’ uzak tutmak olduğunu söyleyerek genellikle gece kulüplerinin olduğu bölgelerde geziyor. Amerikan NBC gazetesine konuşan polis sözcüsü Andre Schwanicke, “Bu Alman kamu kanunlarını ihlale girer ve haklarında işlem yapılacak” diye konuştuğu gruba karşı bölgede polis devriyesini yoğunlaştırdıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya