Almanya'da seçimi kim kazandı?

Almanya genel seçimlerinde sandık çıkış anketleri sonuçlarına göre Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) yüzde 42,5’lik oranla seçimlerin lideri oldu. Sonuçların kesinleşmesi sonrasında Merkel üçüncü kez başbakanlık koltuğuna ot

Almanya'da seçimi kim kazandı?

Almanya genel seçimlerinde sandık çıkış anketleri sonuçlarına göre Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) yüzde 42,5’lik oranla seçimlerin lideri oldu. Sonuçların kesinleşmesi sonrasında Merkel üçüncü kez başbakanlık koltuğuna oturacak.


Almanya devlet televizyonu ARD ve ZDF tarafından yayınlanan sonuçlara göre Merkel liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi ve Bavyera eyaletindeki ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) seçimlerde toplam yüzde 42,5 oy aldı. Muhalefet tarafında ise Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 26,5, Yeşiller Partisi yüzde 8 ve Sol Parti yüzde 8,5’lik bir oy oranı elde etti.
Merkel’in koalisyon ortaklarından Hür Demokrat Parti (FDP) 4,7 ile yüzde 5 barajının altında kalırken, Almanya için Alternatif Partisi 4,8 oy oranı ile FDP’nin kaderini paylaştı. İki partinin Alman Meclisi’ne girip giremeyeceği kesin sonuçlar sonrasında belli olacak.
FDP’nin meclise girememesi durumunda Merkel’in hangi parti ile koalisyon kuracağı ise merak konusu oldu. Seçimlerden “süper bir sonuç alındığı” yorumunu yapan Başbakan Angela Merkel, kesin sonuçlar açıklanana kadar ise koalisyon hakkında konuşmayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya