Almanlar onları destekliyor

Alman Forsta Enstitüsü tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında, Almanların yüzde 13’ü “Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar“ (PEGİDA) oluşumunu destekliyor.Forsa Enstitüsü tarafından yapılan araştırma, Almanya’da yaşayanların yüzde 13’ünün

Almanlar onları destekliyor

Alman Forsta Enstitüsü tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında, Almanların yüzde 13’ü “Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar“ (PEGİDA) oluşumunu destekliyor.

Forsa Enstitüsü tarafından yapılan araştırma, Almanya’da yaşayanların yüzde 13’ünün PEDİGA oluşumunu desteklediğini ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 67’si bu durumun abartıldığını ifade ederken, yüzde 29’u ise "Almanya’da İslamlaşma etkisine inandıklarını" kaydetti. "İslam tehlikesi olduğunu" söyleyenlerin yüzde 71’inin PEGİDA’yı destekleyen Alternatif Parti Almanya (AfD) yanlısı olduğu açıklandı.

Ankete göre, yüzde 10’luk kesim “PEGİDA yürüyüşleri eğer benim şehrimde olursa katılırım” derken, bu görüşü savunanların büyük bir çoğunluğunun Alternatif Parti Almanya’yı desteklediği yüzde 26’lık bir kesimin de solculardan oluştuğu kaydedildi. Ankette, “Seçim olsa İslam karşıtı partiye oy veririz” diyen 10’luk kesimin, yüzde 57’si Alternatif Parti Almanya (AfD) sempatizanı ve yüzde 16’sının da aşırı solcu olduğu belirtildi.

Mevcut rakamların ülkenin orta tabakasını yansıtmadığı aksine küçük bir azınlığı temsil ettiği ifade edilirken, PEGİDA’nın siyasi partiler için bir tehlike oluşturmadığına dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler