Alman pilot araştırma yapmış

Kullandığı uçağı 24 Mart’ta Fransız Alpleri’ne kasti olarak düşüren Germanwings yardımcı pilotu Andreas Lubitz’in intihar metotlarını ve kokpit kapısı güvenliğini araştırdığı ortaya çıktı.Düsseldorf’taki savcılar tarafından yapılan açıklamada, soruşturma

Alman pilot araştırma yapmış

Kullandığı uçağı 24 Mart’ta Fransız Alpleri’ne kasti olarak düşüren Germanwings yardımcı pilotu Andreas Lubitz’in intihar metotlarını ve kokpit kapısı güvenliğini araştırdığı ortaya çıktı.

Düsseldorf’taki savcılar tarafından yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında Lubitz’in Düsseldorf’taki evinde tablet bilgisayarının bulunduğu ve 16 Mart’tan 23 Mart’a kadar bilgisayarından yaptığı araştırmaların incelendiği ifade edildi. Lubitz’in arama terimleri arasında ilaçla tedavi ve intihar metotlarının yanı sıra kokpit kapıları ve güvenlik metotlarının da bulunduğu açıklandı.

Germanwings yardımcı pilotu Andreas Lubitz, 23 Mart’ta Barcelona-Düsseldorf uçuşu sırasında kokpitten çıkan kaptan pilotu, kapıyı kilitleyerek içeri almamış ve uçağın irtifasını kademeli olarak azaltarak, uçağı kasti olarak düşürmüştü. Olayda uçaktaki 144’ü yolcu 6’sı mürettebat olmak üzere 150 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya