Alman Dergisi Türkiye'yi böldü!

Almanya'nın siyasi analiz dergilerinden Zenith, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunu bölüp Kürdistan yaptı. Dergi bu kapakla çıktı. Önde gelen Almanca siyasi analiz dergilerinden Zenith, yeni sayısında Kürdistan kapağıyla çıktı. Dergideki Kürdistan haritasın

Alman Dergisi Türkiye'yi böldü!
Almanya'nın siyasi analiz dergilerinden Zenith, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunu bölüp Kürdistan yaptı. Dergi bu kapakla çıktı.
 
Önde gelen Almanca siyasi analiz dergilerinden Zenith, yeni sayısında Kürdistan kapağıyla çıktı. Dergideki Kürdistan haritasında Erzurum'dan Antep'e kadar olan bölge ayrılmış. İki ayda bir çıkan derginin Temmuz/Ağustos sayısı "Bu ülke hala önlenebilinir mi?" başlığıyla yayınlandı.
 
KÜRTLER ARAP BAHARININ KAZANANI
 
Özellikle İslam dünyası ve Ortadoğu ülkelerindeki siyasi, kültürel, ekonomik ve toplumsal konuları inceleyen Zenith dergisi son sayısında Kürdistan dosyasıyla çıktı. 
 
Almanca konuşulan ülkelerde bugün okuyucularıyla buluşan dergi "Kürtler Arap baharının kazananları mı?" sorusunu yöneltiyor.
 
KENDİ DEVLETLERİNE SAHİP OLACAKLAR
 
Dergi, Kürtlerle ile ilgili araştırma ve analiz yazılarına 30 sayfa ayırdı. Aralarında Ortadoğu uzmanlarından Udo Steinbach'ın da bulunduğu çok sayıda akademisyen tarafından kaleme alınan yazılarda Kürtlerin statüsünün önlemez şekilde geliştiğine dikkat çekildi.
 
Kürtlerin Ortadoğu'da devleti olmayan en büyük halk grubu olduğu ve artık kendi devletlerine sahip olma şahsının bulunduğu belirtildi.
 
KÜRDİSTAN DEVLETİ KABUS AMA...
 
Türkiye'de "barış süreci", Irak'ta Bağdat hükümetiyle sorunlar, Şii-Sunniler arasındaki iktidar kavgası ve Suriye'deki iç savaşın Kürtlerin elini güçlendirdiği ifade edilen analiz yazılarında "Kürtlerin yaşadığı ülkelerde Kürdistan devleti bir kabus. Fakat Arap Baharı ile birlikte bu kabus gerçek olabilir" görüşü dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler