Alman basınından şok ’Mekke’ iddiası

Alman Basın Ajansı DPA bu yıl hac ibadeti yaparken Mina bölgesinde yaşanılan izdihamda ölenlerin sayısının Suudi Arabistan'ın açıkladığı gibi 769 olmadığını aksine ölenlerin bin 807 kişi olduğunu ileri sürdü.Ajans, 28 ülkenin hacılarının olay mahallinde h

Alman basınından şok ’Mekke’ iddiası

Alman Basın Ajansı DPA bu yıl hac ibadeti yaparken Mina bölgesinde yaşanılan izdihamda ölenlerin sayısının Suudi Arabistan'ın açıkladığı gibi 769 olmadığını aksine ölenlerin bin 807 kişi olduğunu ileri sürdü.

Ajans, 28 ülkenin hacılarının olay mahallinde hayatını kaybettiğini savunarak ölü sayısını milliyetine göre, "465 İranlı, 181 Mısırlı, 173 Malili, 165 Nijeryalı, 127 Endonezyalı, 114 Hindistanlı, 99 Pakistanlı ve 79 Bangladeşli" şeklinde sıraladı. Ajans, birçok ülkenin ise kayıp hacılarının olduğunu ve bu rakamlarla sayının bin 807 olduğunu iddia etti.

Olay, bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere Mekke'de bulunan ve haccın rükünlerinden olan Arafat ve Müzdelife vakfesinin ardından büyük şeytanı taşlamak üzere Mina istikametine giden ve büyük şeytanı taşladıktan sonra Mina'ya dönen hacılar arasında meydana gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya