Ahmedinejad'a büyük darbe

 İran'da dün yapılan 9. dönem meclis seçimlerine katılan İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad'ın kız kardeşi parlamentoya giremedi.Mahmud Ahmedinejad'ın doğduğu kent olan Garmsar'dan seçime giren, İran Devlet Başkanının kız kardeşi ve yakın müttefiki Pe

Ahmedinejad'a büyük darbe

 

İran'da dün yapılan 9. dönem meclis seçimlerine katılan İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad'ın kız kardeşi parlamentoya giremedi.

Mahmud Ahmedinejad'ın doğduğu kent olan Garmsar'dan seçime giren, İran Devlet Başkanının kız kardeşi ve yakın müttefiki Pervin Ahmedinejad'ın seçimlerdeki muhafazakar rakibine yenildiğini duyurdu.

Tahran Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapan Pervin Ahmedinejad'ın, Mahmud Ahmedinejad'ın 2009 yılında kazandığı devlet başkanlığı seçiminin ardından yapılan ilk seçimde, Ahmedinejad'ın kendi doğduğu kentten adaylığını koymasına karşın parlamentoya girememesi Ahmedinejad için büyük bir darbe olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya