Afrika kan gölüne döndü!

Sudan'ın Darfur kentinin doğusundaki aşiretler arasında çatışma çıktı. Çıkan silahlı çatışmalarda onlarca kişi hayatını kaybetti. AFP'nin haberine göre, Sudan'da aralarında sık sık anlaşmazlıkların yaşandığı Rezeigat'lar ve Maaliya'lar arasında çıkan çatı

Afrika kan gölüne döndü!
Sudan'ın Darfur kentinin doğusundaki aşiretler arasında çatışma çıktı.
 
Çıkan silahlı çatışmalarda onlarca kişi hayatını kaybetti. AFP'nin haberine göre, Sudan'da aralarında sık sık anlaşmazlıkların yaşandığı Rezeigat'lar ve Maaliya'lar arasında çıkan çatışmada onlarca kişi hayatını kaybetti.
Bölge yetkilisi Ebu Karinka yaptığı açıklamada, iki aşiretten toplam 96 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bölgede yüzlerce yaralı olduğu ifade ediliyor. Çatışmaların bugün sabah saatlerinde başladığı ve hala devam ettiği belirtiliyor.
 
Darfur, 2003 yılından beri büyük bir etnik kıyımın yaşandığı bölge. BM verilerine göre, 2003 yılından bu yana bölgeden 200 binden fazla kişi hayatını kaybetti, bir milyondan fazla insan da evini terk etmek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya