Afganlar: Ladin 1 numaralı şehit

Afganistan'ın güneyinde Taliban'ın güçlü olduğu Kandahar vilayetindeki Afganlar, El Kaide örgütünün Pakistan'da öldürüldüğü bildirilen lideri Usame Bin Ladin'i, "bir numaralı şehit olarak" niteledi. Kandahar'da adının açıklanmasını istemeyen bir kişi, "O

Afganlar: Ladin 1 numaralı şehit

Afganistan'ın güneyinde Taliban'ın güçlü olduğu Kandahar vilayetindeki Afganlar, El Kaide örgütünün Pakistan'da öldürüldüğü bildirilen lideri Usame Bin Ladin'i, "bir numaralı şehit olarak" niteledi.

 

Kandahar'da adının açıklanmasını istemeyen bir kişi, "O El Kaide'nin bir numaralı şehidi. Çünkü o hayattaki halinden daha güçlü bir ölü" dedi.

 

Haberde Afganların, "Bin Ladin'in Amerikalılar tarafından öldürüleceğini her zaman öngördüğünü ve Müslümanların nesiller boyu izleyeceği bir ateşe dönüşeceğini" söylediği belirtildi.

 

Bir Afgan "Bin Ladin'in öldürülmesi mesele değil, çünkü El Kaide Bin Ladin'den öte bir örgüt ve şimdi o büyük bir düşünce" dedi. Bazı Afganlar da Bin Ladin'in etkisinin süreceğini ve El Kaide örgütünün, liderlerinin öldürülmesinin intikamını almaya çalışacağını söyledi.

 

Afganistan lideri Hamid Karzai'nin erkek kardeşi, Kandahar il meclisi başkanı Ahmed Vali Karzai de yaptığı açıklamada, Bin Ladin'in ölümünün şu an için olumlu etkisi olacağını, ancak El Kaide örgütü intikam arayışına gireceği için gelecekte bunun Afganistan'daki çatışmaları artıracağını belirtti.

 

ABD, Bin Ladin için "bir numaralı aranan ya da bir numaralı terörist" tanımını kullanıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler