Afganistan'da bombalı saldırı: 18 ölü!

Afganistan'ın Gazne kentinde bir düğün konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda en az 18 kişi hayatını kaybetti.Gazne Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmedi, AA’ya yaptığı açıklamada, Ander ilçesinin Habib Kale semtinde yol kenarına yerleştirilen bombanın düğü

Afganistan'da bombalı saldırı: 18 ölü!

Afganistan'ın Gazne kentinde bir düğün konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda en az 18 kişi hayatını kaybetti.

Gazne Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmedi, AA’ya yaptığı açıklamada, Ander ilçesinin Habib Kale semtinde yol kenarına yerleştirilen bombanın düğün konvoyu geçtiği sırada infilak ettiğini, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını söyledi.

 Vali Yardımcısı, ölenlerden 14’ünün kadın, 1'inin çocuk olduğunu ifade etti. Yaralanan 5 kadından 2'sinin durumunun kritik olduğunu belirten Muhammed Ali Ahmedi, saldırıdan Taliban’ı sorumlu tuttu.

Taliban örgütü ise saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmedi.

NATO ve hükümet güçlerini hedef alan Taliban, bu tarz sivil kayıpların yaşandığı saldırıların sorumluluğunu üstlenmekten kaçınıyor.

Saldırıların arttığı Gazne’de son dönemlerde, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda devlet görevlisi hedef alındı.

Son olarak bir kadın milletvekilinin aracı Gazne’de saldırıya uğramış, eşi ve kızı yaşamını yitiren kadın milletvekili ağır yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya