Açık büfeyi yasaklayan fetva!

Suudi Arabistan'da, bir din adamı, ülkede, müşterilere "istedikleri kadar yiyip" belirli bir ücret ödedikleri açık büfe seçeneği sunan lokantalara karşı fetva verdi. İmam Salih el-Favzan "Kuran TV" adlı televizyonundan yaptığı açıklamada, tüketilecek olan

Açık büfeyi yasaklayan fetva!
Suudi Arabistan'da, bir din adamı, ülkede, müşterilere "istedikleri kadar yiyip" belirli bir ücret ödedikleri açık büfe seçeneği sunan lokantalara karşı fetva verdi. İmam Salih el-Favzan "Kuran TV" adlı televizyonundan yaptığı açıklamada, tüketilecek olan yemeğin değeri ve miktarının önceden belirlenmiş olması gerektiğini söyledi. Salih el-Favzan, "Kim bir büfeden miktarını belirlemeden 10 ya da 50 Riyal karşılığında yemek yerse Şeriat'ın hükümlerine aykırı davranmış olur" dedi. 
 
TARTIŞMA KONUSU
 
El Favzan'ın fetvası Twitter'da tartışma konusu oldu. Bazıları onu haklı bulurken diğerleri tepki gösterdi. Suudi Arabistan'da sadece Müftüler Konseyi'nin verdiği fetvaların resmi geçerliliği bulunuyor. Bu nedenle El Favzan'ın fetvasının halk üzerinde ne kadar etkili olacağı bilinmiyor. 
 
Ülkede, ayrıca, içişleri bakanlığı, 50 ayrı ismin kullanımını yasaklamıştı. Kararın dini ve kültürel gerekçelerle alındığı belirtilmiş; yasaklanan isimler listesine Emir, Linda, Sandy, Binyamin, Alice, Elaine ve Malik de girmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya