AB’den yeni yaptırım kararı

Avrupa Birliği’nin 15 Rus ve Ukraynalı yetkiliye, Ukrayna krizinde oynadıkları rol sebebiyle yeni yaptırımlar uygulama kararı aldığı bildirildi.Yeni yaptırım kararı, üye ülkelerin AB büyükelçileri tarafından gerçekleştirilen toplantıda alındı. Yaptırımlar

AB’den yeni yaptırım kararı

Avrupa Birliği’nin 15 Rus ve Ukraynalı yetkiliye, Ukrayna krizinde oynadıkları rol sebebiyle yeni yaptırımlar uygulama kararı aldığı bildirildi.

Yeni yaptırım kararı, üye ülkelerin AB büyükelçileri tarafından gerçekleştirilen toplantıda alındı. Yaptırımların uygulanmasına karar verilen 15 kişinin, daha önce yaptırım uygulanan 50’den fazla kişiye olduğu gibi varlıklarının dondurulacağı ve vize yasağına maruz kalacakları belirtildi.

Yeni yaptırım uygulanan 15 yetkilinin isimlerinin ise yarın açıklanması bekleniyor.

Bugün, ABD tarafından da 7 Rus yetkiliye ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın çevresinde bulunanlarla ilişkili 17 şirkete yaptırım uygulanması kararı alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya