ABD'den Türkiye'ye Ermeni garantisi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili karar tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’nde kabul edilmesiyle ilgili, “Endişe etmeyin, kongremiz bu konuya dahil olmayacaktır” dedi.ABD Temsilciler Me

ABD'den Türkiye'ye Ermeni garantisi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili karar tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’nde kabul edilmesiyle ilgili, “Endişe etmeyin, kongremiz bu konuya dahil olmayacaktır” dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti. Boehner ve Çiçek’in baş başa görüşmesinin ardından konuk heyet onuruna öğle yemeği verildi. Burada açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Senato’da görüşülen Ermeni meselesiyle ilgili tasarının kendilerini çok rahatsız ettiğini söyleyerek, Ermeni meselesinin Türkiye’ye yapılmış en büyük bühtan olduğunu belirtti. Her yıl Nisan ayında böyle bir konunun ilişkileri sıkıntıya sokan bir atmosferde cereyan ettiğini belirten Çiçek, “Yasama organının gündeminde yer alması, mesafe katetmesi Türkiye’deki rahatsızlığı da önemli ölçüde daha da artırmıştır.

Ermeni terör örgütü ASALA tarafından bir yakını ve kocası öldürülmüş bir ailenin mensubu olarak ifade ediyorum, parlamentolar bugünü ve geleceği inşa etmeli, geçmişi tarihçilere bırakmalıyız. Biz tarihimizle yüzleşmeye hazırız. Kim ne biliyorsa, kim ne söyleyecekse, bilim adamları, tarihçiler bu konuyu araştırsın. Biz bunu kabule hazırız. Bunu dünyaya ilan ettik. Ama parlamentolar tarihi olaylarla ilgili karar verme sürecini başlatırsa, bu barışa, dostluğa, ikili ilişkilere zarar verir" diye konuştu.

Ermenilerle ilgili konunun zaman zaman gündeme geldiğini belirten ve endişe edilmemesi gerektiğini söyleyen Boehner, “Amerikan Kongresi’nde 24 yıldır görev yapıyorum, Ermenilerle ilgili konu zaman zaman gündeme geliyor. Bu 24 yıl içinde hep söylediğim şey şudur; biz yasa koyucuyuz, biz tarih yazan kişiler değiliz. O nedenle endişe etmeyin, kongremiz bu konuya dahil olmayacaktır. Biz tarihi yazmıyoruz, tarihçi değiliz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler