ABD'den Suriye uyarısı

Türkiye ve Suriye sınırında yaşanan gerginlik devam ederken, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye’deki çatışmaların tırmanması ve yayılmasından kaygı duyduğunu söyledi.Türkiye - Suriye sınırındaki gerginlik sürüyor. Suriye tarafından atılan bir top mer

ABD'den Suriye uyarısı

Türkiye ve Suriye sınırında yaşanan gerginlik devam ederken, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye’deki çatışmaların tırmanması ve yayılmasından kaygı duyduğunu söyledi.

Türkiye - Suriye sınırındaki gerginlik sürüyor. Suriye tarafından atılan bir top mermisi daha sınır yakınlarındaki Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait depoların yakınına düştüğü bildirildi.
 
Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriye'ye gereken karşılığın verildiğini kaydetti. Düşen top mermisinin can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi.
 
ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Peru’nun başkenti Lima’yı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye sınırında yaşanan gelişmelerden endişe duyduğunu belirterek Suriye’deki çatışmanın diğer komşu ülkelere sıçrayabileceği uyarısında bulundu.
 
Türkiye ve Suriye arasındaki topçu düellosunun çatışmanın yayılmasına sebep olmasından kaygı duyduğunu kaydeden Panetta, Suriye’deki krizin komşu ülkelere sıçramasını önlemek amacıyla ABD’nin diplomatik kanallar üzerinden çaba gösterdiğini dile getirdi.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu kaydetti. Alman “Bild am Sonntag” gazetesine konuşan Westerwelle, “Büyük endişe içindeyim. Suriye - Türkiye sınırındaki durum maalesef son derece ciddi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler