ABD'den IŞİD'e saldırı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak’ın Anbar eyaletindeki Haditha barajına hava saldırısı düzenlendiğini ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.Pentagon Sözcüsü John Kirby, yaptığı açıklamada, Irak Hükümeti'nin

ABD'den IŞİD'e saldırı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak’ın Anbar eyaletindeki Haditha barajına hava saldırısı düzenlendiğini ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, yaptığı açıklamada, Irak Hükümeti'nin talebi üzerine, ABD’nin Anbar eyaletindeki Haditha barajı yakınındaki IŞİD teröristlerine karşı koordineli hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Kirby, bu saldırıların terör tehdidini önlemek için bölgedeki Sünni kabilelerin desteği ve Irak güvenlik güçlerinin kontrolü altında düzenlendiğini vurguladı.

Kirby, "ABD Merkez Komutanlığı kontrolü altındaki uçaklarla vuruldu. Saldırı, ABD personeli ve tesisleri korumak, insani çabaları desteklemek ve Irak güçlerini desteklemek için düzenlenmiştir” dedi.

Sözcü Kirby, Irak güvenlik güçleri ve Sünni aşiretlerin ihtiyaç duyması durumunda benzer operasyonların devam edeceğini belirterek, “Haditha barajı, milyonlarca Iraklının su ihtiyacı yanı sıra Irak'ta elektrik üreten ikinci büyük hidroelektrik santralidir. Barajdaki bir arıza veya olası bir felaket nedeniyle yaşanacak sel, binlerce Irak vatandaşının yanı sıra, Bağdat ve çevresindeki ABD personeli ve tesisleri için de ciddi tehdit olurdu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya