ABD'den Gezi Parkı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Taksim’de yaşanan olaylardan endişe duyduğunu açıkladı. Basın brifinginde gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki, yaralı sayısından ve yaşananlardan dolayı endişe duyduklarını ifade etti. Psaki, Türkiye

ABD'den Gezi Parkı açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Taksim’de yaşanan olaylardan endişe duyduğunu açıkladı.
 
Basın brifinginde gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki, yaralı sayısından ve yaşananlardan dolayı endişe duyduklarını ifade etti. Psaki, Türkiye’nin uzun vadeli istikrar, güvenlik ve refahının ancak ifade, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü gibi temel özgürlüklerin korunmasıyla mümkün olduğunu belirterek, "Bu insanlar da bunu yapmaktadır. Bu özgürlükler sağlıklı bir demokrasi için hayati önem taşımaktadır. Tabii bu arada Af Örgütü’nün raporlarını gördük. Olayla ilgili olarak halen bilgi toplamaktayız" dedi.
 
ABD Dışişleri Sözcüsü, halkın halen meydanlarda toplanmaya devam ettiği ve bu konuda kendilerinin bir tavsiyesi olup olmadığının sorulması üzerine de, "Bu olayda da olduğu gibi kesinlikle barışçı olan bütün gösterileri destekliyoruz" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler