ABD'den bir Gezi açıklaması daha

Washington Yönetimi, ikinci haftasını doldurmak üzere olan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 16. açıklamasını yaptı. Beyaz Saray, Türkiye’den demokratik özgürlükleri desteklemesini beklediklerini söyledi.Washington Yönetimi, Gezi protestoları nedeniyle Türk

ABD'den bir Gezi açıklaması daha

Washington Yönetimi, ikinci haftasını doldurmak üzere olan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 16. açıklamasını yaptı. Beyaz Saray, Türkiye’den demokratik özgürlükleri desteklemesini beklediklerini söyledi.

Washington Yönetimi, Gezi protestoları nedeniyle Türk Hükümeti’ne bir kez daha demokratik haklara saygı gösterme çağrısında bulundu ve konu hakkında 16’ıncı açıklamasını yaptı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın toplantısında bir soru üzerine verdiği cevapta, Türk yetkililerin ifade ve toplanma özgürlüğü gibi temel demokratik hakları desteklemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca hükümet karşıtı gösterilere karşı süren polis müdahalesi sırasında, bireylerin haklarını kullandıkları için cezalandırılmamaları gerektiğini söyledi. Carney, “Türkiye, ABD’nin yakın bir dostu ve müttefiğidir. Ve biz Türk yetkililerden temel özgürlükleri desteklemelerini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler